Waarom zie je er op film anders uit dan in het echt?

Julia Roberts gespiegeld

Waarom zie je er op film anders uit dan in het echt?

Na een filmdag krijgen we vaak de geschokte melding van gefilmde personen dat ze er op film ‘anders’ uitzien dan in het ‘echt’. Om je meteen maar uit de brand te helpen: Dat klopt, en de verklaring hiervoor is heel simpel.

Als je ‘s morgens opstaat en in de spiegel kijkt dan zie je jezelf gespiegeld: de moedervlek onder je rechteroog zie je in de spiegel onder je linkeroog. De haarlok die je naar links draagt zit via de spiegel rechts. Maar als je jezelf terugziet via een opgenomen film dan zit die moedervlek onder je rechteroog en zit je haarlok ineens links. Dat is even schrikken, zo heb je jezelf nog nooit gezien! En dat is niet het enige: Het menselijk gezicht is namelijk niet symetrisch (enige uitzonderingen daar gelaten), dus niet alleen je moedervlek en haarlok zitten op de verkeerde plek, je hele gezicht klopt ineens niet meer!

“Zoals jij jezelf elke dag ziet in de spiegel, zo ziet niemand jou, nooit!”

Zie voor een verduidelijking de bijgevoegde foto van Julia Roberts: de linkerfoto is van hoe wij haar kennen van film en televisie, de rechterfoto is hoe zij zich elke dag in de spiegel ziet. Nogal een groot verschil!

Geen reacties

Schrijf een reactie

ONZE KLANTEN


Meer dan 270 klanten hebben al gekozen voor de kwaliteit en service van RedScope. Wil jij hier ook aan worden toegevoegd? Neem dan contact met ons op!

NEEM CONTACT OP


Heb je een vraag of wil je een project door ons laten uitvoeren? Laat het weten! Je krijgt binnen 24 uur een persoonlijke reactie en zo nodig plannen we een vrijblijvende afspraak.  Adresgegevens

  RedScope filmproducties
  van Ewijkweg 17
  6861 ZB Oosterbeek (Gelderland)

  Telefoonnummer

  026-8486949

  Bereikbaarheid

  Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.